Pentutunnit

Pentutunnilla käydään läpi hyvän laumanjohtajuuden perusasioita sekä tavanomaisia arjen käytöstapoja, kuten hihnassa kulkemista, luoksetulon opettelua ja hoitotoimenpiteiden suorittamista. Kun omistajan ja koiran suhde lähtee heti alkumetreillä oikeille raiteille, ei käytösongelmiakaan synny. Laumala ei järjestä kursseja penturyhmille, vaan pentutunnit ovat aina yksilötunteja, jotta jokaisen asiakkaan kanssa keskustelulle on riittävästi aikaa.

Pentuneuvola-koulutukset

Pentuneuvola-koulutuksemme ovat pennuille, joiden omistajat ovat halukkaita sitoutumaan kouluttajan säännöllisiin tapaamisiin pidemmällä aikavälillä. Pentuneuvolan tarkoituksena on ohjata, neuvoa ja kulkea rinnalla pennun kasvamisessa ja arjen käytöstapojen oppimisessa aina kahdeksan kuukauden tai vaikkapa vuoden ikään asti. Pentuneuvolaan tulevat koirat tapaavat kouluttajan noin kerran kuussa, omistajan sitä toivoessa useamminkin. Pentuneuvolaan osallistuvan pennun omistaja saa aina tarvitessaan kouluttajalta ohjeita, apua ja tukea myös sähköpostitse tai puhelimitse.

Pentuneuvolan tärkeintä sisältöä on arjen käytöstapojen opettelu: löysällä hihnalla kulkeminen, omistajan kiellon totteleminen, omistajan luoksetulokutsun noudattaminen ja hoitotoimenpiteiden miellyttävä ja sujuva hoitaminen. Pentuneuvolan aikana myös käydään erilaisissa ympäristöissä ja opetellaan kohtaamaan vieraita koiria. Lisäksi omistaja saa ohjeita muun muassa sisäsiisteyden ja yksinolon opetteluun. Pentuneuvola toisin sanoen keskittyy arjen tapakasvatukseen. Koulutuksellisia asioita, kuten tottelevaisuusliikkeitä, Pentuneuvola-tunneilla ei opetella.

Pentuneuvolan hinta sovitaan koiranomistajan kanssa käyntimäärien mukaan. Puhelin- ja sähköpostineuvonnasta ei veloiteta erikseen. Pidempiaikaiseen Pentuneuvolaan sitoutuvien lisäksi toki edelleen tarjoamme myös yksittäisiä pentutunteja.

Ongelmien ennaltaehkäisy on parasta ”ongelmakoirakoulutusta”.
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pentuneuvola-kirja

Tutustu myös kirjaan Pentuneuvola (WSOY 2013), jonka Salli Suorsa on kirjoittanut yhteistyössä Pertti Vilanderin kanssa.