Laumala

Laumala Oy on vuonna 2013 perustettu koira-alan yritys, joka tarjoaa ongelmakoirakoulutuksia sekä koirahoitolapalveluja kodinomaisissa olosuhteissa. Palveluihimme kuuluvat myös pentutestit sekä pentukoulutukset. Järjestämme lisäksi ryhmä- ja yksityisopetusta mejän alkeista kiinnostuneille.

Laumalan Etelä-Suomen koirahoitola sijaitsee metsäisessä ympäristössä Lopen Läyliäisissä, hyvien kulkuyhteyksien päässä mm. pääkaupunkiseudulta, Hyvinkäältä, Riihimäeltä, Hämeenlinnasta, Nurmijärveltä ja Karkkilasta.

Pohjois-Suomen hoitola toimii Iissä, Iijoen ympäristön upeiden ulkoilumaastojen äärellä, helpon matkan päässä mm. Oulusta, Kemistä, Torniosta ja Pudasjärveltä.

Laumalan koirahoitolatoiminnan pääperiaatteita ovat rauhallisuus, stressittömyys ja kodinomaisuus. Hoitokoirien määrä pidetään pienenä, jolloin melu ja muut koiria stressaavat tekijät pysyvät vähäisinä. Jokainen koira saa jatkuvasti luontevaa kontaktia ihmisiin: esimerkiksi ulkoiluja “suoraan omasta luukusta” ei Laumalassa ole, vaan kaikki koirat ulkoilevat aina ihmisen seurassa ja valvonnassa.

Laumalan yrittäjänä, ongelmakoirakouluttajana, pentutuntien pitäjänä, pentutestaajana ja mejä-opettajana toimii Salli Suorsa, joka on opiskellut koirien käytösongelmien korjaamista Koirakorjaamon Emilia Rainetojan sekä Pertti Vilanderin opetuksessa. Salli on myös kirjoittanut kirjan Pentuneuvola (WSOY 2013) yhteistyössä Pertti Vilanderin kanssa. Lajiharrastuspuolella yrittäjän omilla koirilla on jäljestämis-, muoto- ja käyttövalion titteleitä.

Tärkeimpinä opettajina kuitenkin toimivat koirat itse: ensimmäisten seitsemän toimintavuoden aikana yrityksessä on hoito- ja koulutusasiakkaiden ominaisuudessa vieraillut yli 4000 koiraa.

Pin It