Koirahoitola

Laumalan koirahoitolatoiminnan periaatteita ovat pienimuotoisuus, rauhallisuus ja kodinomaisuus. Yleinen hälinä, haukkuminen ja muut koiria stressaavat tekijät pyritään Laumalassa pitämään mahdollisimman vähäisinä.

Kaikki hoitokoirat majoittuvat sisällä kotonamme, samoissa tiloissa joissa ihmisetkin oleskelevat. Jokainen hoitokoira pääsee hoitopäivänsä aikana yhdelle pidemmälle metsälenkille sekä lisäksi lyhyemmille kävelyille.

Toiminta tehdään jokaisen koiran yksilöllisten tarpeiden ja omistajan kanssa sovittujen käytäntöjen mukaan.

Laumalassa on vankka kokemus jättiroduista, samoin ongelmallisesti käyttäytyvistä koirista. Erikoisuutenamme on niin sanottu laumahoito, jossa koirat viettävät hoitojaksonsa Laumalan perheen ja omien koirien keskuudessa. Laumahoidosta on usein hyötyä ongelmallisesti käyttäytyville koirille; se opettaa koiralle porukassa toimimista yhteisten sääntöjen mukaisesti.

Laumahoitoon tulevat koirat viettävät mahdollisimman paljon aikaa omien koiriemme kanssa, jotkut hoitokoirat tapaavat omia koiriamme vain lenkitysten yhteydessä, ja jotkut hoitokoirat puolestaan eivät ole kontaktissa omiin koiriimme lainkaan. Koirien hoitojaksojen käytännöt siis toteutetaan tässäkin asiassa yksilöllisesti, omistajan toiveiden ja koiran tarpeiden mukaan.

Hoitoaikaa varatessa käymme omistajan kanssa koiran perusasiat läpi joko puhelimitse tai sähköpostitse. Jokaisen koiran kohdalla varaamme myös aina reilusti aikaa koiran hoitoontuloon ja hoidosta hakuun, jotta ehdimme keskustella omistajan kanssa koiran kuulumisista.

Osa koiranomistajista toivoo lisäksi tutustumiskäyntiä ennen koiran tuomista hoitoon, ja tutustumiskäynti on Laumalassa mahdollinen. Helposti useiden tuntienkin mittaiseksi venyvien tutustumiskäyntien toteuttaminen on kuitenkin pois kaikesta muusta työajastamme, joten olemme laittaneet tutustumiskäynneille selkeät raamit. Tutustumiskäynti on mahdollinen erikseen sovittuna ajankohtana, käynnin kesto on puoli tuntia ja sen hinta on 25 euroa.

Hoitokoirien tuonnille ja haulle sovimme aina kellonajat, ja asiakkailtamme edellytämme sovituista kellonajoista kiinni pitämistä; tiiviin päiväohjelmamme, koirien lenkitysten, koulutusten ja muiden töiden sujumisen vuoksi emme voi luovuttaa tai vastaanottaa hoitokoiria sovittujen kellonaikojen ulkopuolella.

Videoita: Lauma ja monttu, Kesäpäivä, Hoitokoira ja Laumalan tytöt, Porukalla mennään, Uimassa.

Pin It